Så grillar du kotletter bäst

Kotletter är mört och saftigt kött. Har du en annan uppfattning har du antagligen tillagat dem för länge och inte ätit dem precis nystekta. Därför ska de tillagas sist. 

Annonsen laddas.

Tips!
Om grillköttet varit fryst är det viktigt att se till att det blir genomstekt, men var försiktig så att du inte bränner köttet eftersom vissa giftiga ämnen då kan bildas. Om du sticker i köttet med en sticka ska köttsaften vara helt klar. Allra bäst är det om köttet har tinats upp i kylskåpet innan det läggs på grillen. En lite större köttbit tar ett dygn att tina. Man kan tina snabbare genom att sänka ned förpackningen i kallt vatten. Ytterligare ett sätt är att tina i mikrovågsugnen. Detta bör göras omedelbart innan man startar grillningen.

Grilla inte över öppen låga utan vänta tills kolen är grå.

Pensla inte det färdiggrillade köttet med den använda marinaden och använd den heller inte till att göra sås på då det kan ha bildats bakterier från det råa köttet.

Rester ska in i kylskåpet så snart som möjligt. Rester som varit ute i rumstemperatur mer än två timmar bör slängas.

 Källa: Livsmedelsverket