Så grillar du hela kycklingen

En grill med lock gör det möjligt att grilla stort. Hela stekar, fiskar och kycklingar sköter sig själva under locket och blir ljuvligt goda.

Annonsen laddas.

Redskap du  behöver använda (se i bildspelet ovan hur du ska göra):

  • Klotgrill med lock (eller gasolgrill med lock och möjlighet till indirekt grillning)
  • Aluminiumform
  • Kniv
  • Bindgarn i bomull
  • Grillbriketter (riktigt många så att de glöder i en timme eller mer)

Indirekt grillning:
En grill med lock fungerar som en ugn, om det inte finns någon glöd direkt under det som ska grillas. Värmen stiger upp runt om köttet/fisken/kycklingen på grillen och hålls kvar under locket. Det går att få samma effekt med en gasolgrill där det går att stänga av en brännare i mitten.

Här hittar du hela receptet på en receptsida.

Ingredienser

  • 1 gårdskyckling (1,2–1,4 kg), urtagen och sköljd
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 1/2 dl repad, finhackad färsk persilja + basilika
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron
  • 3 kvistar färsk rosmarin
  • 1 dl vitt vin

 

Vår bloggare Lisa Lemke gör på sitt eget vis: kolla in hennes dansande kyckling!