Så lyckas du med gravad lax till påsk

Här hittar du de allra godaste recepten på gravad lax till påsk. Att grava lax är enkelt att göra själv och här får du bästa tipsen på hur du går tillväga. Gravad lax är en klassisk förrätt som går att frysa, grava den i förväg, frys in och ta fram lagom till påsk. Tänk på att all fisk som äts rå bör ligga ett tag i frysen innan den serveras.

Annonsen laddas.

Gravad lax

Påsken är en av årets stora mathögtider och mycket mat av alla de slag ska lagas. Därför underlättar det med recept på påskmat som går att förbereda dagarna och veckorna innan. Gravad lax kan göras i förväg och tinas lagom till påskbuffén dukas fram. Gravad lax håller sig i kylen många dagar.

Förr gravade man lax och annan fisk genom att salta den och lägga den i gropar täckta med granris och bark, därav namnet ”gravad”. Det konserverade fisken och gav den en syrligt salt smak.

Att grava egen lax är enkelt! Här har vi samlat fyra goda recept på gravad lax med både klassiska och nya, spännande smaker.

Till den gravade laxen är det tradition att servera hovmästarsås.

Lax i alla former är utmärkt påskmat. Här hittar du ett riktigt gott recept på lax till påsk!