Så gör du somriga bål

Ett bål är enkelt att göra och kan varieras på många olika sätt. Antingen med vodka för den som vill ha den lite starkare, vin för den mer neutrala smaken eller helt alkoholfritt som passar alla.

Annonsen laddas.

Tips är att frysa in ätblommor i iskuber så blir bålet extra festligt och att lägga i stjärnfrukt eller några andra tropiska frukter som ser dekorativa ut. Frysta bär är även ett bra alternativ då de både är dekorativa och håller bålet kallt en längre tid.
Ska man ha mycket bål så gör flera isblock genom att fylla en glassförpackning med bland annat frukter, gurka och ätliga blommor. Fyll sedan på med vatten. Skär gärna frukten och gurkan i roliga former. Fördelen med ett stort block jämfört med kuber är att blocket inte smälter lika snabbt vilket dels innebär att bålet håller sig svalare men även att man inte spär ut bålen med smältvatten. Det går i och för sig bra att använda samma bas i isblocket och kuberna som i bålet i övrigt så gör det inte lika mycket om det smälter.
Lycka till!


Här är fem goda bål

Vit citrusbål
Fläderbål
Zurra sommarbål
Blommig bål

Alkoholfritt
Solig fruktbål

Exempel på ätliga blommor
Lavendel, gurkört, johannesört, myntablad, myntablommor, viol och kaprifol.