Så gör du egen korv

Årets hetaste trend – gör egen korv. Här finns recept och tips från proffsen.

Annonsen laddas.

Att göra egen korv har blivit på tapeten. Folk börjar tröttna på de dåliga korvar som finns till försäljning och vill satsa på riktigt smaker. Då är hemlagat det bästa sättet.

Att göra egen korv är inte svårt, men det kräver några tillbehör, bland annat är korvstoppare och korvskinn. Korvstoppare brukar finnas som tillbehör till vanliga köksberedare.

Läs mer om korvtips och trender här:

Köttiga korvar är nya trendmaten

Julens trender ger plats för nytt

  • Få bästa tipsen från vår bloggare Lisa Lemke – som hyser speciell kärlek till korv: Lisa stoppar korv

Korvtips från David Taylor

  1. Välj köttfärs med en fetthalt på 10–15 %. Magrare kött ger hårda, torra korvar.
  2. Välj torkade kryddor. De färska möglar lätt.
  3. Korvskinn finns att köpa i välsorterade delikatessbutiker. Välj grisskinn, de är mycket lättare att använda än krokfjälster. Skinnen ska vara cirka 3,5 cm i diameter. Smalare korvskinn än så är svårare att arbeta med.
  4. Testa kryddningen genom att steka en klick av smeten.
  5. Prova dig gärna fram till egna smakkombinationer. Blanda helst inte för många kryddor och ingredienser, då tar smakerna lätt ut varandra.

Från senaste numret

Läs mer om att göra egen korv i Allt om mat:s Stora Julspecial. Finns i handeln nu.