Så bemöter du en dryg hovmästare på krogen

Den hemliga gästen är krogrecensenten som bedömt hundratals krogar och skrivit boken ”Den hemliga gästen.” Här berättar författaren om knepen som funkar på krogen – och vad du inte ska göra som gäst.

Annonsen laddas.

Hur bemöter man en dryg hovmästare eller servitör/servitris?

– Om du känner att det kommer att förstöra kvällen – byt krog. Har du bara hunnit beställa ett glas vin eller en drink, betala och gå. Säg något i stil med ”Sorry, ändrade planer. Får jag be om notan, tack”.
Är ni mitt i maten – försök ignorera honom/henne. Fokusera på ditt sällskap och på att ha kul. Sur personal är inte ditt problem, det är krögarens. En liten lömsk humörhöjare är tanken på att du kan mejla eller ringa ägaren nästa dag och tala om att personalen uppträtt oproffsigt. Kom ihåg att servisen är där för dig – inte tvärtom. Detta är hela poängen med en restaurang.

Läs också: