Ryska smaker till helgen

Njut av en rysk trerättersmeny. Börja med blinier, gå över till borsjtjen och avrunda med en smäktande god romdränkt fruktkaka med grädde.

Annonsen laddas.

Förrätt: Frasiga och smältande goda blinier smakar lyxigt gott med gravad lax och forellrom. Gör smeten två tre timmar innan den ska gräddas så att den jäser fullt ut. Färdiga blinier går bra att frysa in.

Huvudrätt: Borsjtj kan lagas med eller utan kött. Den välkända ryska rödbetssoppan lär egentligen ha sitt ursprung i Ukraina. Men med tiden har den blivit mer och mer rysk, och anses nu vara något av det mest traditionellt ryska man kan laga.

Efterrätt: Rhum baba- en klassisk romdränkt kaka med anor från 1700-talet. Namnet baba anses komma från att de ryska barnen kallade sin mormor och farmor för baba och att de ofta bjöd barnen på just goda kakor vilket fick namnet att gå över till kakorna.