Rostbröd är nya hipstertrenden från San Francisco – så här blir den som smarrigast

Först kom surdegsbrödet, och nu – som ett brev på posten – rostmackan. Den nya hipstertrenden är lika enkel som smaskig.

Annonsen laddas.

San Francisco är staden där surdegsbröd, saltgurka och muffins först tog steget från vardagsvara till konsthantverk, för att därefter sprida sig över den globala hipstersfären.

Muffins från San Francisco

Bildkälla

Näst på tur: Rostat bröd. Hembakat, tjockt som en kortlek med hemmagjorda pålägg säljs det för 25 kronor skivan på kaféer som Red Door, Acre Coffee och The Mill.

Rostat hipsterbröd

Bildkälla

Allt började med Trouble Coffee and Coconut Club i stadens utkanter. Ägaren Giulietta Carelli berättar för Pacific Standard hur hon bestämt sig för att BARA ha kaffe, kaneltoast och kokosnötter på menyn – för att det gjorde henne trygg (lång historia)

Rostat bröd, kokosnöt och kaffe på Trouble Café i San Francisco.

Bildkälla

TIPS: Du kan lyssna på Giuliettas story här – medan du kollar våra recept på det bästa rostbrödet och de mumsigaste påläggen.