Röda toppar från Frankrike och Australien

5 viner, fem rätter. Gunilla Hultgren Karell har koll på kombinationerna.

Annonsen laddas.

5 getingar!


Château Courac 2006

Smakrikt med drag av mogna björnbär, liten pepprighet och lång, örtig eftersmak. Till exempel oxrullader med gräddig sås och kokt potatis.


Peter Lehmann The Barossa Shiraz 2006

Härligt, generöst med kryddig frukt, inslag av mynta och rostade toner. Lång och rik. Passar till grillad biff med tomatsalsa.


4 getingar

Hidden Rock Cabernet Sauvignon 2008
Smak som påminner om mörka bär med inslag av lakrits. Prova till ostfyllda färsbiffar med färsk pasta.


Lat 42 Gran Reserva 2002

En rioja med mogen smak med krydda, plommon och lite läder. Gott till ört- och vitlöksspäckad lammstek med potatiskaka.


3 getingar


Claude Val Rouge 2008

Mjuk med drag av hallon och örter och liten beska mot slutet. Passar till exempelvis en ost- och skinkpaj med grönsallad.

Länkar

 

Rosé är vårvinet nummer 1 – vi har tipsen

 

Bästa vinerna på Systemet? – vingruppen har rankat de 100 bästa

 

Toskanska viner – tre heta tips