Julskinkan, leverpastejen, lutfisken. Alla är traditioner på julbordet och ska ha sin plats även i år. Men det går att njuta klassikerna på nytt sätt.
– Jag älskar traditioner, men det är kul att göra något nytt varje år, säger Monika Ahlberg.
Hon har provat att göra en egen leverpastej i år.
– Först tänkte jag, gud så svårt. Men det var hur enkelt som helst.
Lutfisken gjorde Monika Ahlberg till en läcker lutfisksufflé.
Den givna julskinkan kan man också äta på ett nytt sätt.
– Den kan man använda till snittar och med en vit glögg till. Det blir ett perfekt välkomsttilltugg, säger Monika Ahlberg.
Hon fortsätter:
– Och allt kan du så klart ge bort. Att ge bort något som man gjort själv är så uppskattat hos alla.
Du kan läsa om alla goda recept i Leva & Bo.
Redan nu får du Monikas bästa tips på femminuterssillen.
– Du rör ihop den snabbt och enkelt, säger Monika Ahlberg.
Monika har redan jul hemma
"Men nu har jag bestämt mig, julen får vara kvar"