Förpackningar med tunt skuren parmaskinka finns i de flesta butiker. Rosta gärna parmaskinkskivorna i god tid. Förvara dem torrt och svalt.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 pkt parmaskinka 80
400 g zucchini 1 stor (eller 2 små)
0,5 tsk salt
2 msk pinjenötter

Sås

1 dl apelsin pressad
0,5 dl balsamvinäger
1 msk honung
0,5 tsk apelsinskal rivet
2 msk olivolja

1. Sätt ugnen på 200°. Lägg parmaskinkskivorna på ett bakplåtspapper och rosta dem i ca 10 min. Låt svalna på plåten.
2. Sås: Lägg alla ingredienser utom olivoljan i en kastrull och låt koka ihop till knappt hälften. Ställ att svalna.
3. Skiva zucchini tunt, gärna med mandolin. Blanda i salt och låt stå ca 20 min. Rosta pinjenötterna i en torr panna.
4. Servering: Krama ur zucchiniskivorna. Vispa ner olivoljan i såsen. Lägg upp zucchini, parmaskinka och pinjenötter. Droppa över såsen.