Zucchini- och salamifyllda lövbiffar

Som sällskap till de fyllda lövbiffarna serveras ugnsbakade skivor av tomater och zucchini. Grönsakerna blir så goda när de är varma och har fått ta smak av olivolja och rosmarin.

Annonsen laddas.

1. Sätt ugnen på 225°. Hacka salamin. Skiva zucchini och tomater och skär hälften av zucchiniskivorna i tärningar.
2. Fräs tärningarna i lite olja. Rör ner den hackade salamin.
3. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Krydda dem med halva mängden salt och peppar och lägg på zucchinifräset. Vik ihop och fäst med tandpetare.
4. Varva zucchini- och tomatskivor på oljad plåt. Krydda med hackad rosmarin och resterande salt och peppar. Droppa över lite olja och stek mitt i ugnen 15–20 min.
5. Stek de fyllda biffarna i olja i stekpanna över god värme på båda sidor. Lägg dem därefter ev på plåten bredvid grönsakerna och låt dem eftersteka i ugnen några minuter.

Recept från Allt om Mat