Yuxiang rousi – fiskdoftande strimlor av fläskfilé

I stället för skogsöron går det bra att använda shiitakesvamp.

( antal: 2 pers eller 6 pers på buffé)

1. Skär köttet i tunna, 5 cm  långa strimlor. Lägg dem i en skål och rör ner 2 tsk risvin, vitpeppar och salt. Tillsätt potatismjöl. Blanda noggrant igen, gärna med händerna, tills köttet är jämnt täckt med potatismjöl och kryddor.
2. Lägg svampen i kallt vatten 15 min. Skär paprika, bambu-skotten och svamp i lika tunna strimlor  som köttet.
3. Ansa och finhacka salladslök, skala och finhacka ingefära och vitlök.
4. Hetta upp oljan i en wok. Woka köttet tills det är genomstekt och har ändrat färg. Rör noga så att strimlorna inte klumpar ihop sig.
5. Tillsätt chilibönpasta och woka några sekunder. Tillsätt därefter salladslök, ingefära och vitlök och rör om. Blanda ner 2 tsk risvin, risvinäger, socker, smulad buljongtärning och vatten. Rör ut potatismjölet i vatten och blanda ner. Rör om.
6. Lägg upp på serveringsfat.

Recept från