Yoghurt i glassmeten ger lite extra syrlighet. Svalkar fint en varm sommardag!

För 8 personer

Ingredienser

3 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl strösocker +3/4 dl
3 dl mild naturell yoghurt
200 g rabarber
1 dl hallon
1 msk riven ingefära

Valnötter:

50 g valnötskärnor
1 dl strösocker

Yoghurtglass med rabarber- och hallonrippel

1. Blanda grädde, äggulor och 1 dl socker i en kastrull. Sjud under omrörning tills smeten tjocknat. Låt kallna.
2. Blanda smeten med yoghurt och ställ i kylen ca 2 timmar så att den är riktigt kall.
3. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Koka rabarber, hallon, ingefära och 3/4 dl socker i en kastrull ca 5 min. Låt kallna.
4. Grovhacka valnötterna. Smält sockret i en stekpanna tills det är ljusbrunt. Blanda i nötterna och häll genast upp dem på ett bakplåts-papper. Låt kallna. Krossa valnötterna grovt.
5. Frys glassmassan i en glassmaskin. Ringla i rabarberblandningen. Fördela glassen i glas och toppa med de kanderade nötterna.