Låt fredagskvällen bli exotisk med orientaliska smaker som saffran och mynta. Marinaden gör kycklingfilén vackert gul och mör.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer
0,5 krm saffran
1 krm salt
0,5 matlagningsyoghurt
1 krm svartpeppar
1 msk olja till stekning
0,5 tsk salt

Tomat- och löksallad

10 rödlök liten
1 cocktailtomater eller 4 medelstora tomater
1 dl mynta hackad
1 dl bladpersilja hackad
1 msk olja
2 msk citron pressad
0,5 tsk salt
1 krm peppar

Tillbehör

3 dl bulgur

1. Lägg ut kycklingfiléerna och tryck till den med handen så att de blir något plattare. Lägg dem i en plastpåse.
2. Stöt saffran och 1/2 krm salt i en mortel och blanda med yoghurt och peppar. Häll yoghurten över filéerna och gnugga påsen så att marinaden fördelas över köttet. Låt vila.
3. Skala och skiva löken tunt. Halvera cocktailtomaterna eller skär tomaterna i tunna klyftor. Blanda lök, tomat, hackad mynta och persilja med olja, citronsaft, salt och peppar. Låt stå.
4. Koka bulgur enligt förpackningen.
5. Hetta upp oljan i en stekpanna. Krydda kycklingfiléerna med 1/2 tsk salt och stek dem gyllenbruna runt om, ca 2 min på var sida. Sänk temperaturen och lägg ett lock på stekpannan.
Efterstek ca 5 min. Skiva kycklingfiléerna och servera dem med sallad och bulgur.