Yoghurt- och honungssorbet med hasselnötskaka och saffranskräm

Recept på yoghurt- och honungssorbet med hasselnötskaka och saffranskräm. Honung ger smak och sötma i kakan, sorbeten och saffranskrämen.

40 minuter + tid för sorbeten att frysa + 10 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Blanda ihop yoghurt, honung, vatten och citronsaft. Frys blandningen i glassmaskin. Skeda upp och ställ sorbeten i frysen fram till servering.
  2. Kaka: Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i en matberedare. Smält smöret. Lättvispa äggvitorna och blanda ner honung och florsocker.
  3. Tillsätt försiktigt det smälta smöret. Sikta i mjölet och vänd ner hasselnötterna.
  4. Bred ut smeten tunt på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna något på galler innan bakplåtspapperet dras bort. Skär kakan i tunna remsor.
  5. Kräm: Blanda alla ingredienser och häll i en spritspåse.
  6. Lägg kakremsor i botten på tallrikar. Skeda upp sorbeten med en varm sked och lägg på kakan. Spritsa lite saffranskräm vid sidan om. Garnera med bär och citronmeliss eller mynta.

 

Recept från