Tunna omeletter fylls med wokade grönsaker. Omeletterna är bra utflyktsmat, stoppa ner dem i pitabröd och droppa över lite soja.

För 4 person(er)

Ingredienser

8 ägg
salt 2 krm+1/2 tsk salt
0,5 krm svartpeppar nymald
1 msk smör
500 g wokgrönsaker vietnamesiska
2 tsk sesamolja
1 röd spansk peppar
1 vitlöksklyfta

Till servering:

pitabröd och japansk soja

1.Vispa upp äggen, salta 2 krm och peppra. Stek 4 små tunna omeletter i smör i en liten stekpanna ca 17 cm i diameter, gärna med släpplättbeläggning. Ta ca 2 dl smet till varje och stek omeletten 1 minut på varje sida. Låt svalna på bakplåtspapper.
2.Woka grönsakerna i sesamolja i stekpannan 2-3 minuter.
Dela och finhacka pepparfrukten. Skala och finhacka vitlöken. Rör ner det i wokblandningen. Smaka av med ca 1/2 tsk salt. Fördela grönsaksfyllningen i omeletterna och rulla ihop.