Wok går alltid snabbt att laga. Blanda gärna ner nudlarna i woken och servera allt i ett.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 kycklingfiléer (450 g)
1 vitlök klyfta
1 msk olja
1 tsk salt
0,5 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
1 paprika röd, strimlad
250 g brysselkål djupfryst
140 g ananasringar på burk, i bitar
0,5 msk ingefära riven, färsk
100 g cashewnötter
175 g äggnudlar, sweet chilisås

Wok med kyckling och ananas – gör så här:

  1. Koka äggnudlarna enligt beskrivningen på paketet.
  2. Strimla kycklingen och stek den i olja tillsammans med hackad vitlök i wok eller stekpanna. Salta och tillsätt sambal oelek och soja.
  3. Lägg ner paprikan i woken tillsammans med brysselkål, ananas, ingefära och nötter. Blanda och stek det i woken. Häll över ananasspadet och koka upp.
  4. Servera med nykokta nudlar och sweet chilisås.