Wok med bovete, svamp och broccoli

Woka bovete med svamp och broccoli för en god GI-middag. Blanda gärna olika sorters svamp i woken. Det är också gott att kombinera svamp och grönsaker med kyckling- eller fläskfilé.

1. Tillaga bovetet i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
2. Sås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ingredienserna till såsen.
3. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och skiva vitlök och lök.
4. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka svamp och vitlök under omrörning 5–10 min. Krydda med salt och peppar. Ta upp på ett fat så länge.
5. Fräs löken i resten av oljan ca 3 min. Tillsätt broccolin och fräs 2–3 min. Ta upp lök och broccoli.
6. Woka bovetegrynen 2–3 min tills de är genomvarma. Blanda i svamp, lök och broccoli. Garnera med örter och servera med såsen.

Recept från