Whoopies med två fyllningar, mint och nougat

Recept på helt underbara små chokladkakor med mint och nougatfyllning. Vill du göra bara en av fyllningarna dubblerar du bara ingredienserna till den.

30 min + 8 min ­ i ugnen

Whoopies med två fyllningar

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200°. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull.

2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggpöset. Tillsätt chokladsmöret och rör till en jämn smet. Ställ i kylen ca 20 min.

3. Rulla degen till ca 56 kulor och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till kakorna något. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kakorna kallna på galler.

4. Pepparmintscrème: Vispa smör, florsocker, mjölk och arom till en luftig crème. Bred crèmen på sju kakor. Lägg en kaka på varje och tryck ihop.

5. Nougatcrème: Vispa ihop nougat och grädde till en jämn smet, gärna med elvisp. Bred crèmen på sju kakor. Lägg på resten av kakorna och tryck ihop.

Recept från