Supergod senap att använda som komplement till den vanliga senapen på julbordet.

För 1 burk

Ingredienser

0,5 dl senapspulver Colman's
0,5 dl vetemjöl
1,25 dl vatten kokande
1 krm salt
2 msk brun farin
2 msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
2 msk whisky
1 msk vispgrädde

Whiskysenap – gör så här:

  1. Blanda senapspulver och vetemjöl i en skål. Häll på kokande vatten och vispa till en smet.
  2. Smaksätt med salt, farin, strösocker, vinäger och whisky.
  3. Rör ner den ovispade grädden i senapen och rör senapen slät. Smaka av – ta lite mer socker eller grädde om du tycker den är för stark.
  4. Senapspulvret är starkt! Häll upp på burk och ställ i kylskåpet.

 

Fler recept med: Buffé, Fest, Jul, Övrigt, Sås och marinad