En variant på en klassiker som även kallas Welsh rarebit. Kan förberedas dagen innan och förvaras i kyl.

För 20 st

Ingredienser

1 smal baguette
1 msk smör
0,5 tsk worcestersås
1 krm stark paprikapulver
1 tsk colman's senapspulver
150 g västerbottensost riven
0,75 dl ljust öl
100 g rökt renstek skivad
20 rödbetsskott

1. Skär baguetten i 3 cm tjocka skivor. Gröp ur lite av brödet och lägg skivorna på en plåt. Smält smör i en liten kastrull. Ta av från värmen och blanda ner worcestersås, paprika och senapspulver.
2. Sätt tillbaka på plattan och blanda ner osten. Låt smälta på medelvärme. Späd då och då med öl, rör om under tiden tills det blir en tjock sås.
3. Skeda upp ostsåsen på baguettebitarna och ställ svalt. Hit kan förberedas.
4. Sätt ugnen på 250° och grill. Gratinera högst upp i ugnen ca 2 min. Servera dem varma.