Japansk grön pepparrot från tub ger fin smak åt mjölkdressingen som Magnus skummar med en sifon. Utan sifon blir den smaksatta mjölken fin dressing.

För 6 person(er)

Ingredienser

Pajbotten:

1,5 dl vetemjöl
60 g smör kallt
0,5 tsk salt
1,5 msk vatten kallt

Varma grönsaker:

2 dl inoki-svamp
2 dl små knippmorötter i tunna skivor
2 dl salladslök strimlad, eller purjolök
0,5 gurka skalad, urkänad och skivad
2 dl stjälkselleri skivad
1 msk smör
2 msk ingefära picklad, sushi gari
3 krm salt

Wasabidressing:

4 msk mjölk eller eventuellt matlagningsyoghurt
0,5 tsk wasabi japansk grön pepparrot från tub
1 tsk citron pressad

1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl, smör och salt till pajdegen och tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Gör den gärna i matberedare. Kyl den eventuellt en stund.
2. Kavla ut degen mellan plast och ta ut rundlar med t ex ett glas. Lägg rundlarna på bakplåtspapper, nagga och grädda dem 10-15 min mitt i ugnen.
3. Skala, putsa och skiva svamp- och grönsaksingredienserna.
4. Smörfräs dem utan att ge färg, blanda ner den picklade ingefäran och salta.
5. Skumma eller blanda mjölken med wasabi och citron.
6. Lägg upp grönsakerna på pajbottnarna och toppa med wasabiskum eller -dressing.

Fler recept med: Asiatiskt, Buffémat, Fest, Övrigt, Smårätter