Recept på wasabisill, en sill med sting. En het lag med wasabi och färsk ingefära.

För 4 6 personer

Ingredienser

1 burk inläggningssill (420 g)
2 dl vatten
3 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12 %)
1 ingefära bit (ca 15 g)
0,5 wasabi på tub (à 45 g)

Wasabisill – gör så här:

  1. Koka upp vatten och socker och rör tills sockret har löst sig. Låt kallna och tillsätt ättiksprit.
  2. Skölj sillen med kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär den i bitar.
  3. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg sillen i en burk och blanda med wasabi och ingefära. Låt dra i kylskåpet ca 2 timmar.
  4. Häll över lagen och låt stå kallt 2 dygn.
Fler recept med: Fest, Jul, Övrigt