Waldorfsallad med knaperstekt majskycklingfilé och Sivans Svecia

Låt kycklingskinnet sitta kvar när du steker, det bidrar med mycket smak. Servera med ett franskt surdegsbröd.
 

30 min

1. Rosta valnötterna i torr panna.
2. Skiva sellerin grovt på snedden. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor.  
3. Riv salladen i mindre bitar. Lägg bladen i iskallt vatten för att bli krispiga. Låt rinna av på handduk eller i en salladsslunga.
4. Blanda alla ingredienser till dressingen.
5. Stek kycklingfiléerna i olja i stekpanna tills innertemperaturen är 68°, ca 10 min. Salta och peppra. Skära kycklingen i ca 1 cm tjocka skivor.
6. Vänd salladsblad, selleri och äpple i hälften av dressingen och lägg upp på tallrikar så att de bildar en sol.
7. Fördela  kycklingen på salladen. Garnera med valnötter och rejäla bitar ost. Ringla över lite extra dresssing och servera genast.

Recept från