Wagners hummersallad

1. Dressing: Lägg det hela ägget i kokande vatten och koka 3 min.
Gröp ur det direkt i en skål. Tillsätt äggula, vinäger och senap. Tillsätt oljan droppvis under vispning eller kör med mixerstav.
Smaka av med kycklingfond, salt, peppar, lök, vitlök och parmesanost.
2. Skär fläsk och bröd i små tärningar. Knaperstek fläsket och stek brödet ljusbrunt i hälften olja och hälften smör till krutonger.
Rosta nötterna i torr panna på medelstark värme. Passa noga.
3. Klyv hummern på längden med vass kniv. Plocka bort den skalliknande magsäcken som finns framtill i varje halva. Ta ut allt kött, rommen och smöret som sitter i främre delen av halvan.
Skrapa väl. Knäck klor och leder med baksidan av en kraftig kniv eller med nötknäppare. Ta ut klorna hela. Riv romansalladen i mindre bitar.                                    4. Blanda ner gräslöken i dressingen. Blanda roman- och rucolasallad med 1 msk av dressingen. Lägg upp den på tallrikar. Fördela hummerbitar, nötter, russin, fläsk och krutonger över. Garnera med lite dressing.

Recept från