Vitvinsbräserad kyckling med sommarprimörer

Välj primörer efter säsong. Servera med färskpotatis och ärter.

25 min + 20 min koktid

1. Putsa lårfiléerna och halvera dem. Bryn dem i smör i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vin och vatten och smula i buljongtärningen. Tillsätt timjan och skalade vitlöksklyftor. Låt bräsera under lock ca 15 min.
2. Ansa och skär morötterna i bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Ansa och skär salladslöken i bitar. Blanda ner morötterna i grytan och låt koka ytterligare ca 2 min. Tillsätt blomkål och lök och sjud ytterligare ca 2 min.
3. Blanda grädden med senap och citronskal. Rör ner blandningen i grytan och låt koka upp.
4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Blanda ner redningen i grytan och låt koka upp. Strö över  finstrimlad persilja. Garneramed gräslök och ­servera.

Recept från