Välj primörer efter säsong. Servera med färskpotatis och ärter.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklinglårfiléer
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk hackad timjan
2 vitlöksklyftor
6 knippmorötter
1/4 blomkål (250 g)
4 salladslökar
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 citron, rivet skal
1 msk Maizena majsstärkelse
1 knippe persilja
gräslökstrån

25 min + 20 min koktid

1. Putsa lårfiléerna och halvera dem. Bryn dem i smör i en stekgryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vin och vatten och smula i buljongtärningen. Tillsätt timjan och skalade vitlöksklyftor. Låt bräsera under lock ca 15 min.
2. Ansa och skär morötterna i bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Ansa och skär salladslöken i bitar. Blanda ner morötterna i grytan och låt koka ytterligare ca 2 min. Tillsätt blomkål och lök och sjud ytterligare ca 2 min.
3. Blanda grädden med senap och citronskal. Rör ner blandningen i grytan och låt koka upp.
4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Blanda ner redningen i grytan och låt koka upp. Strö över  finstrimlad persilja. Garneramed gräslök och ­servera.

Fler recept med: Övrigt