Vit fisk med provensalsk kryddning – poissons à la provençale

Recept på Vit fisk med provensalsk kryddning – poissons à la provençale. Rätten får sydfransk smak med en tomatsås med vitlök och blandade örter.

10min+20 min i ugn

Vit fisk med provensalsk kryddning – poissons à la provençale

 

1. Sätt ugnen på 175°. Skala och pressa 1 vitlöksklyfta och blanda med citronsaft och 1 msk olja. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form och pensla dem med vitlöksoljan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skala och finhacka löken och 1 vitlöksklyfta. Stek löken i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt vitlök och örter och fräs ca 2 min. Häll på tomaterna och låt puttra utan lock ca 10 min. Mixa såsen med mixerstav och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Lägg fisken på tallrikar och häll över den provensalska såsen. Servera med nybakad baguette och krispig grönsallad.

Recept från