Pannacottan bör stå kallt minst 3-4 timmar för att stanna.
Den kan med fördel göras en dag i förväg.

För 6 person(er)

Ingredienser

2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk strösocker
100 g choklad vit, grovhackad

Hallonsås

2 dl hallon färska eller frysta
1 msk sött vitt vin
1 msk strösocker

Garnering

1 dl hallon
1 dl björnbär
2 dl jordgubbar
1 msk pistaschnötter grovhackade, ej salta

1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten ca 5 minuter.
2. Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt socker och choklad och lyft upp gelatinbladen och tillsätt även dem.
3. Rör krämen slät och häll upp i vackra glas. Ställ kallt gärna från ena dagen till den andra. Täck då med plastfolie.
4. Hallonsås: Mixa hallon, vin och socker. Passera genom en finmaskig sikt och häll strax före servering på 1 msk hallonsås på varje portion pannacotta.
5. Garnera med bär och pistaschnötter.