Vit chokladmoussetårta med saffran

En läcker tårta som kan ligga färdig i frysen.

Annonsen laddas.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg, äggvita och kakao.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
Låt kakan kallna.
4. Fyllning: Vispa grädden men inte alltför hårt. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa ner äggulorna en i taget i chokladen. Tillsätt lite av den vispade grädden och rör ut till en jämn smet. Rör ner eventuellt mynta och saffran. Vänd sist ner chokladsmeten i resten av grädden.
5. Bred ut smeten över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys minst 3 timmar. Låt tårtan stå framme minst ca 30 minuter före serveringen. Garnera med mynta och halverade passionsfrukter.

Recept från Allt om Mat