Chokladen är redan smaksatt med citron och lime. För den som inte hittar just den sorten går det bra att riva lite citron- och limeskal och smaksätta vanlig vit choklad.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad lemon lime (Fazer)
1 msk mynta finhackad

Sallad:

0,5 ananas
1 msk ljust muscovadoråsocker
1 msk ljus rom

Garnering:

25 g pistaschnötter
4 myntablad

1. Koka upp grädden i en kastrull. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Häll den kokande grädden över chokladen och rör tills allt smält. Tillsätt myntan.
2. Ställ chokladen i kylskåpet ca 2 tim.
3. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär ananasen i små tärningar. Blanda med socker och rom. Packa ananassalladen i små cocottformar. Ställ kallt ca 2 tim.
4. Vispa chokladen till en fast mousse med elvisp.
5. Stjälp upp ananassalladen på tallrikar. Klicka moussen vid sidan om och strö över pistaschnötterna. Garnera med mynta.

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Övrigt