Vit chokladmousse med blåbär

Recept på vit chokladmousse med blåbär. Moussen kan göras dagen före och förvaras i kylen. Pudra över guldpulver strax före servering.

För 8 personer:

Ingredienser

200 g choklad vit
2 dl vispgrädde
2 tsk citronskal rivet
2 krm kardemumma stött
250 g kvarg t ex kesella (10 %)
200 g blåbär färska eller frysta

Garnering:

guld- eller silverpulver

15 minuter + 30 minuter i kyl

Vit chokladmousse med blåbär – gör så här:

  1. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad. Lättvispa grädden och blanda ner citronskal  och kardemumma. Rör försiktigt ner grädde och kvarg i chokladen, rör inte för mycket.
  2. Lägg blåbär i botten på glasen. Spritsa eller klicka över moussen. Låt stå i kylen ca 30 min.
  3. Pudra guld- eller silverpulver på moussen.

 

Fler recept med: Efterrätt och dessert, Jul, Övrigt