Vit chokladkaka med blåbär och citron

Blåbärskaka med vit choklad. Lättbakad, snabb och galet god kaka. Gör den i dag!

Annonsen laddas.

10 min + 25 min i ugn

Vit chokladkaka

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den under omrörning i smöret.

2. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö choklad och blåbär på kakan.

4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker. Servera med blåbär och glass.

SE ÄVEN

Mjuk och saftig citronkaka

Godaste bärkakan vi smakat

Chokladfondant med nutella

 

Recept från Allt om Mat