Vit chokladkaka med blåbär och citron

Blåbärskaka med vit choklad. Lättbakad, snabb och galet god kaka. Gör den i dag!

10 min + 25 min i ugn

Vit chokladkaka

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen. Bryt 100 g choklad i bitar och smält den under omrörning i smöret.

2. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Hacka 50 g choklad. Strö choklad och blåbär på kakan.

4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Pudra över lite florsocker. Servera med blåbär och glass.

SE ÄVEN

Mjuk och saftig citronkaka

Godaste bärkakan vi smakat

Chokladfondant med nutella

 

Recept från