En strålande klassiker med rätta krämigheten och väl avvägda proportioner på vit choklad, philadelphiaost och kesella i fyllningen. Tårtan går bra att göra dagen innan, bara topping och dekor läggs på inför servering.

För 10 person(er)

Ingredienser

200 g digestivekex
75 g smör smält
100 g choklad vit
400 g philadephiaost
250 g kesella
1 dl strösocker
3 ägg

Topping

4 dl crème fraiche
1 vaniljstång

Dekor

jordgubbar, färska fikon, färska ätliga eller kanderade blommor

1. Värm ugnen till 175°.
Smula kexen och häll på smält smör.
2. Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant
3.Grädda bottnen ca 10 min.
Ta ut den och sänk ugnsvärmen till 150°.
4. Bryt sönder och smält den vita chokladen över vattenbad.
5. Vispa samman philadelphiaost, kesella och socker.
Rör ner chokladen och äggen.
6. Häll smeten i formen och grädda 30 minuter. Tårtan
ska inte ta färg. Ta ut och låt den kallna.
7.Till toppingen vispas creme fraiche med fröna från en urskrapad vaniljstång med elvisp så att den blir fast och
bredbar. Bred den över kakan och dekorera ev med klyftade jordgubbar eller fikon och ev blommor.