Råa eller snabbt doppade i kokande vatten. Knaprigt grönt i stavar med dip är alltid trevligt på en buffé.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 palsternackor
3 morötter
1 broccoli färsk
1 zucchini

Yoghurtdip:

2,5 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
1 tsk persillade (kryddblandning)
1 krm salt

Böndip:

400 g smörbönor kikärter eller linser
1 dl olivolja
1 msk vatten
2 vitlöksklyftor pressade
1 krm chilipulver
0,5 tsk salt

1. Skala och skär grönsakerna i stavar och passande bitar. Blanchera dem, om du vill, helt hastigt i kokande vatten. Ta upp och kyl snabbt i isvatten, sila upp och torka.
2. Yoghurtdip: Blanda ihop och smaka av.
3. Böndip: Sila av och mixa bönorna med olja och vatten till önskad grov eller krämig konsistens. Smaksätt och ställ att mogna en stund.

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Vegetariskt