Vinmarinerad kyckling med risonisallad

Recept på vinmarinerad kyckling med risonisallad. Vitt vin, citron och örter ger medelhavssmak till kycklingklubborna.

För 4 personer

Ingredienser

4 kycklingklubbor (à 250 g)
1 dl vitt vin torrt
1 dl örter hackade, t ex basilika, timjan och oregano
1 msk citron pressad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Risoni:

2,5 dl risoni
0,5 dl pumpakärnor
250 g körsbärstomater gärna i olika färger
0,5 dl basilika hackad
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
0,5 dl kapris
50 g parmesanost

40 minuter + 4 h marinering + 30 minuter på grillen

Vinmarinerad kyckling med risonisallad – gör så här:

  1. Blanda vin, örter, citron, salt och peppar. Lägg i kycklingklubborna och vänd runt dem i blandningen. Låt stå i kylen ca 4 timmar. 
  2. Ta kycklingen ur marinaden och grilla indirekt (vid sidan av glöden) ca 30 min, tills klubborna är genomgrillade, 70° innertemperatur.
  3. Risoni: Koka risonin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj risonin med kallt vatten och låt rinna av. Rosta pumpakärnorna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Halvera tomaterna.
  4. Mixa basilika, olja, vatten, vinäger och salt med mixerstav. Vänd i risoni, pumpakärnor, tomater och kapris. Hyvla över parmesan.
  5. Garnera kycklingen med örter.  Servera med risonin. 

 

Fler recept med: Grilla, Kyckling och fågel, Övrigt