Enkel förrätt som passar till mustigt rödvin. Päronen kan med fördel förberedas dagen före och förvaras i kyl.

För 6 person(er)

Ingredienser

3 päron
1 dl fylligt rött vin
2 msk strösocker
2 kvistar rosmarin
1 bit hel kanel
150 g gorgonzola dolce
1 ask vattenkrasse
2 dl små salladsblad
1 dl rostade och skalade hasselnötter
ca 2 msk balsamvinäger med fikon
ev. tagetesblomma

15 min

1. Skala, kärna ur och tärna päronen. Koka upp vin med socker, rosmarin och kanel.
2. Lägg ner päronen, koka upp och ta av från värmen. Låt kallna i lagen.
3. Skär osten i mindre bitar och fördela päron, ost, krasse, små salladsblad och hasselnötter på tallrikar. Ringla över balsamvinäger. Strö ev över lite blomblad från tagetes.

Fler recept med: Övrigt, Sallader