Päronens koktid varierar med storlek, sort och mognad.
Testa med en provsticka.

För 10 person(er)

Ingredienser

10 päron
75 cl rött vin
2 kanelstänger
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
1 krm muskotnöt
4 dl strösocker
2 msk citron saften av
250 g björnbär

Tillbehör

250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
10 svartpepparkorn fint stötta

1. Skala päronen. Koka upp rött vin, kanelstänger, lagerblad, svartpepparkorn, muskot, socker och citron i en kastrull. Lägg i päronen och koka på medelgod värme tills päronen är mjuka.
2. Låt päronen svalna i lagen i kylen minst 6 timmar. Ta upp päronen.
Sila och reducera lagen till 2 1/2 dl. Lägg ner björnbären i den varma lagen.
3. Mjukrör mascarponeosten tillsammans med grädden och den finstötta svartpepparn.
4. Ställ päronet i en klick mascarpone på tallriken. Fördela bären och ringla lagen runt om.