Vinkokta nektariner med hasselnötsglass

Har du bråttom kan du ta färdiga persikor på burk.

1. Halvera frukten och skär försiktigt loss kärnan med en liten kniv om den inte lossnar lätt.
2. Koka upp socker, vin och vatten och lägg i persikorna.
Koka 10-15 minuter beroende på mognad och storlek.
De ska vara mjuka men inte sönderkokta. Låt dem svalna i lagen.
Dra av skalet och kyl dem gärna.
3. Hasselnötsglass: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelstark värme 5-10 min. Skaka pannan under tiden och passa så att nötterna inte bränns. Gnid av löst skal i en torr handduk.
4. Finhacka nötterna i matberedare. Strax före serveringen:
Tillsätt glassen i bitar och kör samman tills allt blandat sig.
Skeda upp glassen i kulor direkt på persikorna eller servera glassen i en skål vid sidan om. Glassen kan också göras helt färdig i förväg.

Recept från