Vinbräserad karljohansvamp med parmaskinka

Recept på vinbräserad karljohansvamp med parmaskinka. Servera den vinbräserade svampen som en förrätt eller smårätt.

15 minuter + 15 minuter i ugn

Vinbräserad karljohansvamp med parmaskinka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225. Ansa och skär svampen i fyra klyftor vardera. Stek dem i 1 msk olja på hög värme så att de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Låt svalna.
  2. Lägg en rosmarinkvist på varje svamp och linda runt skinkskivorna. Lägg svampen i en liten ugnssäker form och häll vinet vid sidan om. Ringla över 1 msk olja.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera svampen direkt med sallad och bröd.

Vill du lära dig mer om svamp? Här hittar du vår stora svampguide med allt du behöver veta om svamp.

Recept från