Gelatinblad är superenkelt att använda, så var inte rädd för att göra de här krämiga och samtidigt friskt syrliga puddingarna som smälter i munnen.

För 6 person(er)

Ingredienser

Gelé:

2 gelatinblad
1 dl vatten
1,5 dl saft koncentrerad, gärna jordgubbs- eller rabarbersaft
1 dl vinbär röda

Yoghurtpannacotta:

2 gelatinblad
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl matyoghurt
2 tsk vaniljsocker

Garnering:

Vinbärspudding

1. Lägg gelatinbladen till gelén i 1 dl kallt vatten ca 5 min. Koka upp vattnet. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Rör ner saften.
2. Häll blandningen i bottnen på små glas eller formar. Repa vinbären från stjälkarna och fördela bären i formarna. Ställ in i kylen och låt stelna ca 2 timmar.
3. Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Vispa ner matyoghurt och vaniljsocker.
4. Fördela yoghurtsmeten försiktigt ovanpå gelén i formarna. Låt stelna i kylen ca 3 timmar.
5. Lossa puddingarna ur formarna genom att doppa dem i hett vatten ca 1 minut. Vänd upp dem på ett fat. Garnera med röda vinbär.