Vinbärskakor

Syrliga kakor som passar bra som efterrätt. De blir inte som en fluffig sockerkaka utan mer härligt sega i konsistensen.

Annonsen laddas.

Vinbärskakor

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret, låt det svalna något och blanda ner i smeten.Vänd i vetemjöl. Riv mandelmassan fint och vänd ner i smeten.
3. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 30 cm.
4. Vänd bären i strösocker och majsstärkelse och fördela dem över smeten. Strö över mandel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen  ca 35 min.
6. Koka under tiden upp apelsinskal, apelsinsaft, socker, vatten och honung i en kastrull. Låt lagen koka 2-3 min tills den tjocknat något.
7. Ta ut kakan och ringla över apelsinsirapen. Låt kakan kallna och skär den i bitar. Servera med grädde eller vaniljvisp.

Recept från Allt om Mat