Viltkyckling med hallonsky och messmörcrème

En god och festlig rätt med spännande smakkontraster. Vinägern hallonbalsamico som används i såsen är lite rundare i smaken än ren hallonvinäger. Används den senare, minska då lite på mängden vinäger och öka buljongen.

1. Sätt ugnen på 250°. Skala, dela och koka palsternacksbitarna i lättsaltat vatten i ca 5 min. Häll av vattnet. Vänd bitarna i olivolja, salta, lägg på ett ugnssäkert fat och stek i ugn 5–10 min eller tills de fått färg.
2. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna runt om i olja i en stekgryta eller stekpanna.
3. Rör ner vatten, fond, hallonbalsamico och krossade enbär i grytan. Låt sjuda på svag värme under lock 10 min. Vänd filéerna efter halva tiden. Kontrollera att kycklingen är klar.
4. Blanda messmörscrèmen.
5.Ta upp kycklingfiléerna. Red av skyn med maizena utrörd i lite vatten och låt koka upp. Smaka ev av med lite mera kalvfond. Skiva kycklingfilén och servera med, palsternackor, sky och messmörscrème.

Recept från