Viltköttbullar

Recept på viltköttbullar. Små fina köttbullar pryder varje julbord. De här är gjorda på älg- och fläskfärs.

1 timme

Viltköttbullar – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Skala och finriv selleri och morot. Stek lök och rotfrukter mjuka i 1 msk smör i en stekpanna, ca 5 min. Mortla enbären och blanda med lökfräset. Låt svalna.
  2. Blanda fräset med älgfärs, fläskfärs, ägg, fond, senap, salt och peppar.
  3. Rulla små jämnstora köttbullar och stek i omgångar i stekpanna i 2 msk smör och 2 msk olja.
  4. Vid servering, värm köttbullarna i en stekpanna 2–3 min eller i 150° ugn ca 5 min.

Fotograf: Helen Pé 

Recept: Petra Pettersson, Gunilla von Heland, Charlotte Jenkinson

Recept från