I annonssamarbete med MUTTI

Viltköttbullar med tomatsås

Härligt fyllig tomatsås matchar de timjan- och enbärskryddade vitköttbullarna perfekt.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g älgfärs eller mager nötfärs
0,5 gul lök
1 msk smör + 2 msk eller rapsolja
5 enbär krossade
1 krm timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 äggula
3 msk ströbröd
3 msk vispgrädde
1 msk kalvfond konc

Tomatsås:

0,5 gul lök
1 msk rapsolja
1 msk rårörsocker
1 burk tomater krossade, (400 g) Mutti Polpa
1,5 dl rött vin
0,5 dl vatten
1 msk tomatpuré Mutti
1,5 msk kalvfond konc
2 krm salt

Tillbehör:

potatismos eller pasta

45 minuter

Viltköttbullar med tomatsås – gör så här:

  1. Skala och hacka löken riktigt fint. Fräs i 1 msk smör på medelvärme så den mjuknar. Blanda ner krossade enbär, timjan och peppar och låt steka med ca 1 minut. Låt lökblandningen svalna.
  2. Blanda äggula, ströbröd, grädde och kalvfond i en skål. Låt stå och svälla ca 5 min. Blanda noggrant ner färsen samt löken. Krydda med salt. Ställ färsen i kylen.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja ca 2 min. Tillsätt socker och låt det smälta. Tillsätt Mutti krossade tomater, vin och vatten. Blanda i Mutti tomatpuré samt kalvfond. Låt såsen sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med salt.
  4. Rulla jämnstora köttbullar. Stek dem i omgångar i 2 msk smör i en stekpanna. Lägg ner dem i tomatsåsen vartefter och låt dem sjuda sakta 2-3 min. Servera med potatismos eller pasta.

 

Se hur du gör här: