Viltkorv

Det här är inte så stor sats, men den går lätt att dubblera. Korven kan frysas när den är rå.

Viltkorv Receptbild - Allt om Mat
Lina Eriksson

Viltkorv

Ingredienser 1 1,2 kilo korv

1 msk salt
1 msk smör
1 gul lök
2 msk potatismjöl
1/2 msk timjan
ca 3 meter fjälster, krokfjälster
300 g sidfläsk
3 potatisar, kokta, kalla
500 g älg, ren- eller rådjurskött
1 msk enbär, stött
1 msk grönpeppar, stött

Tillagning: 1 1/2 timme

1.  Blötlägg fjälstren 2–5 timmar. Byt vatten minst en gång. Skölj igenom fjälstren noga med kallt vatten.
2. Skär köttet i bitar och mal det tillsammans med de kokta potatisarna två gånger.
3. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör och låt den kallna. Blanda ner den i korvsmeten. Tillsätt potatismjöl, salt, timjan, enbär och grönpeppar. Blanda smeten noggrant.
4. Trä upp fjälster på korvhornet. Fyll ganska löst till långa korvar som kan ringlas ihop. Knyt om hårt med krympt bomullsgarn.
5. Frys in korvarna eller stek dem på svag värme ca 15 min, vänd några gånger. Öka till starkare värme och stek ca 2 min så att korven får färg.

Recept från