Viltfärsbiffar med svampsås, bakad rotselleri och rårörda lingon

Recept på viltfärsbiffar med svampsås, bakad rotselleri och rårörda lingon. Har du inte hittat egen svamp i skogen? Plocka olika sorter i matbutiken.

30 minuter + 1 timme i ugn

Viltfärsbiffar med svampsås– gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sellerin och skär den i klyftor. Lägg i en ugnssäker form och klicka på 1 msk smör. Ringla över 1 msk olja och strö på 1/2 tsk salt. Lägg timjankvistarna vid sidan om. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, tills sellerin är mjuk. Ös den flera gånger under tiden med smöroljan.
  2. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla ca 10 min. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 1/2 msk smör i en stekpanna. Låt löken svalna. Krossa eller finhacka enbären.
  3. Blanda färsen med ströbrödsblandning, lök, enbär, ägg, senap och 1 tsk salt. Forma färsen till åtta biffar. Stek dem i 1 msk smör ca 4 min på varje sida.
  4. Sås: Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Stek svampen i smör ca 3 min. Tillsätt löken och stek ca 1 minut. Pudra över mjölet, rör runt och tillsätt grädde och vatten. Koka sakta under omrörning ca 3 min. Krydda med salt.
  5. Servera viltfärsbiffarna med rotselleri, svampsås och rårörda lingon.

Recept från