Vilt på japanska

Skav av vilt kan köpas färdig i många butiker. Gör du egen skav låter du köttet, gärna innanlår eller rostbiff, tina lätt. Skär sedan tunna skivor med en vass kniv. Teriyakisåsen håller flera veckor i kylen om det blir något över.

Vilt på japanska Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Vilt på japanska

Ingredienser 4 person(er)

2 viltskav, i paket à 230 g
1 msk rapsolja
1 röd spansk pepparfrukt, finstrimlad
Teriyakisås
0,75 dl strösocker
1,5 dl vatten
2 msk ingefära, färsk och finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1,5 msk vitvinsvinäger
2 dl soja, japansk
Wok
600 g pak soi
6 salladslökar
150 g sockerärter
1 msk rapsolja
0,5 tsk salt
Tillbehör
, koriander, limeklyftor och japanskt rundkornigt ris

Vilt på japanska

1. Blanda samtliga ingredienser till teriyakisåsen i en kastrull och koka upp. Låt kallna och sila.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek det halvtinade köttet lite i taget tillsammans med strimlad pepparfrukt. Lägg åt sidan efterhand.
3. Hetta upp allt kött med 1 dl av teriyakisåsen och låt det koka samman under omrörning.
4. Skölj och strimla pak-soi och salladslök. Skölj och dela sockerärterna. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Fräs de väl avrunna grönsakerna hastigt ca 30 sekunder, under omrörning. Salta.
5. Lägg upp kött och grönsaker på fat eller tallrikar, garnera med koriander och limeklyftor. Servera resten av såsen i separata skålar att doppa i. Servera med ris.

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler