Bookmaker toast med innanlår av vildsvin. Vildsvinsköttet går utmärkt att steka dagen före.

För 20 skivor

Ingredienser

500 g vildsvinsinnanlår eller färsk skinka av gris
1 citron
2 msk rosmarin hackad
2 msk rapsolja + 1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Vildsvin – Bookmaker toast

  1. Sätt ugnen på 150°. Skala av det gula skalet på citronen med en potatisskalare. Koka det i vatten i en kastrull ca 3 min. Låt citronskalet rinna av och finhacka det. Blanda skalet med rosmarin och 2 msk olja.
  2. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Bryn det i 1 msk olja i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och pensla det runt om med citron- och rosmarinolja.
  3. Tillaga köttet mitt i ugnen till 70° innertemperatur, beräkna ca 1 timme. Låt köttet kallna innan det skärs i tunna skivor.