Vildsparris med löjroms- crème och crostini

Vildsparris växer i Sydeuropa och har något tunnare stjälk än vanlig sparris.  Skär brödet i riktigt tunna skivor för bästa resultat.

1. Crème: Vispa crème fraichen luftig tills den tjocknar. Låt ev löjrommen rinna av. Blanda ner den och smaka av med salt. Låt stå kallt ca 10 min.
2. Crostini: Sätt ugnen på 250°. Skär brödet i tunna skivor på längden, gärna på skärmaskin. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olivolja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min tills de fått fin färg. Lägg crostinin på dubbelvikt hushållspapper 2-3 min.
3. Ansa sparrisen. Skala och finhacka schalottenlöken. Koka upp vatten, smör, salt och lök. Lägg i sparrisen och koka den ca 1 minut. Låt sparrisen rinna av.
4. Servera den nykokta sparrisen med löjromscrème och crostini. Garnera med dillvippor.

Recept från